Banány zdroj energie a pomocník při zadržování vody a trávicích potížích

Banány se sklízejí nezralé, transportují se v chladicích boxech do místa prodeje. Prodávají se mnohdy ještě částečně zelené, ale doma zabalené v mikrotenovém sáčku nebo i volně na míse rychle dozrávají. Nikdy je neskladujeme v lednici, kde změknou, nevzhledně zhnědnou a přitom nedozrají.

obrázek ke článku Banány zdroj energie a pomocník při zadržování vody a trávicích potížích

Banány naše tělo čistí a dodávají potřebnou energii. Jsou vhodné v době nemoci či rekonvalescence, ale i jako dietní strava při potížích s trávením, jako jsou žaludeční potíže, narušená sliznice v oblasti trávicího traktu (vředy) a průjem.

Banány jsou dobře snášeny, riziko alergie je téměř nulové, lze je tedy podávat i velmi malým dětem.

Díky vysokému obsahu draslíku banány regulují a usměrňují zadržování vody v těle, podporují odvodňování, přispívají ke správné funkci svalů, nervů a tkání.

V kuchyni mají banány široké využití, hlavně při přípravě dezertů jsou velmi oblíbené. Hodí se do ovocných salátů, zmrzlinových pohárů, zákusků, do nepečených i pečených dortů, dají se flambovat, mixovat s mlékem, jogurtem, jsou vhodné k přípravě hustého drinku (smoothie).

Pokud nám doma banány přezrají, jsou pomačkané a nevypadají pohledově již tak vábně, lze je využít pro přípravu koktejlu nebo výrobu pleťové masky.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...