Jablečný ocet
Jablečný ocet je tradiční léčebný a podpůrný prostředek. Pektin obsažený v jablečném octu má schopnost zvětšovat svůj objem bobtnáním, čímž navozuje pocit sytosti a snižuje nepříjemný pocit hladu. K nasycení následně stačí menší porce stravy, což usnadňuje proces hubnutí a přispívá k péči o štíhlou linii.
Jablečný ocet podporuje proces
látkové přeměny a upravuje narušenou střevní mikroflóru. Aktivní složkou je
kombinace kyseliny octové s vitamíny, minerály a stopovými prvky.
Nejvýznamnější složky jablečného octa:
- vitamíny skupiny B
- vitamin C
- jablečný pektin
- vápník
- hořčík
- draslík
- sodík
- železo
- fosfor
Zvýšením kyselosti v trávicím traktu dochází k postupnému úbytku hnilobných bakterií, které produkují do organismu toxiny. Dochází tak k přirozené detoxikaci, objem škodlivých látek se postupně
snižuje.
Pozitivní vliv jablečného octa:
- detoxikace
- posílení obranyschopnosti
- antibakteriální účinky
- zlepšení vyměšování
- snižování hladiny cholesterolu v krvi
- tvorba červených krvinek
- regulace krevního tlaku
- vylepšení vzhledu pleti
- přispění ke zdraví cév
- pomoc při redukční dietě
- prevence zubního kazu
- stabilizace krevního cukru – pomáhá při onemocnění cukrovkou
Sdílet na:
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...